The freedom of choice

Du kan velge hvordan du reagerer og oppfører deg i alle situasjoner. Du kan tenke flere tanker, du kan tenke at du skal reagere sånn eller sånn, men selve valget av reaksjon er noe du kanskje gjør litt ubevisst?

Noen reagerer likt på det meste, noen reagerer ulikt alt ettersom hvem de er sammen med og hvordan dagen er. Man har ofte et fast reakjonsmønster man reagerer ut i fra og innimellom kan det være veldig vanskelig å prøve en ny reaksjon. Man reagerer litt på autopilot og tenker etterpå, "svarte, hvorfor sa jeg ikke det i stedet" eller ga en klem i stedet for en kald skulder osv.


Jeg mener ikke at du skal gå helt og fullt inn for å endre reaksjonsmønster her og nå, men jeg vil at du skal observere deg selv i slike situasjoner. Hva føler du og hvorfor føler du det slik? Er det noe du kan gjøre selv for at den og den følelsen kanskje kan legges litt vekk, slik at du kan se situasjonen i et annet lys? Finnes det andre måter å reagere på?

 

Bare du kan bestemme hva du skal si, hvordan du skal reagere og du skal nødvendigvis ikke tenke at du fra nå av skal bare være snill eller bare tenke lette tanker osv, men prøv å obsever hva som skjer  når "uøenskede" tanker dukker opp, og kanskje greier du etter litt øving å kjenne på valget du har, skal du fly i flint eller skal du bare riste på hodet og tenke; jaja! Skal du le av deg selv, eller bortforklare deg når du gjør noe dumt?

Friheten ligger i valget!

 2 kommentarer

Kamilla

11.apr.2011 kl.21:54

Fin blogg :)

overvektigtenaaring

11.apr.2011 kl.22:02

Hei ! Jeg starta og blogge for ei stund siden om mitt liv som kraftig overvektig tenåring. Så vill du følge bloggen min med oppturer og nedturer om trening, vekt og kosthold, ta en titt ! Håper du blir fast leser !

Skriv en ny kommentar

hjelpmegselv

hjelpmegselv

33, Trondheim

Prøver å forandre verden gjennom meg selv. Prøver å bli bedre på flere plan. På andre plan er jeg helt ok og duger i massevis. Elsker å reise, øl, snille unger, krabbeklør, jobben min, stille stunder, bråkene stunder, en klapp på skuldra og en pizza på fredag. Vi har jo antagelig bare dette ene livet!

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits