Du høster det du sår, uansett..

Det er jammen meg et slitt ordtak, men så viktig og sant. Om du strør om deg med sure kommentarer, nedovermunn og hissige meninger, ja da kan du ikke forvente annet enn sure oppgulp tilbake heller.

Om du synes noen er sure eller teite, smil og vær glad, tilby deg å gjøre noe fint for dem, eller bare gjør det. Da kan du etterpå høste mange gleder.

Det som er så vanvittig vanskelig synes jeg, er å velge å ikke bli like sur og grinete som den du nettopp har møtt. Det krever en hel del viljestyrke det synes jeg. Men det er her the freedom of coice kommer inn. Skal du la deg synke ned på sure-nivå, eller skal du trekke pusten inn dypt og tenke på noe fint som får deg i godt humør?

Kan du høste gleder blant sure kommentarer? Litt eller litt, så vil det komme noen små utspringede frø tilbake med glede og smil til deg. Det er en tung vei å gå innimellom, men husk at du har valget og valget er jo lett;

Strø om deg med vakre ord og tanker, la positive energier omfavne deg og la verden seile bittelitt i sin egen sjø, slik at du rekker å puste og gripe tak i de gode frøene som spiser av godhet og glede.

 

(Woho, hørtes jeg ikke religiøs ut igjen gitt.. I have seeeeen the liight!)

 

ZambeziÉn kommentar

Mari-Anne

10.apr.2011 kl.10:48

Du har så mange kloke ord! Det må være en liten glede og fornøyelse å være en del av omkretsen din, det er jeg helt sikker på! : )

Skriv en ny kommentar

hjelpmegselv

hjelpmegselv

33, Trondheim

Prøver å forandre verden gjennom meg selv. Prøver å bli bedre på flere plan. På andre plan er jeg helt ok og duger i massevis. Elsker å reise, øl, snille unger, krabbeklør, jobben min, stille stunder, bråkene stunder, en klapp på skuldra og en pizza på fredag. Vi har jo antagelig bare dette ene livet!

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits