Slå av mediene..

Minst en gang om dagen bør vi høre en liten sang, lese et godt dikt, se et vakkert bilde, og - om mulig - si et par fornuftige ord sa Goethe.

Tenk deg tilbake til gamle dager, da tv ikke fantes, ikke mp3, dvd eller radio. Hva gjorde menneskene da da?

Jo, de leste, de broderte, de diskuterte, de malte bilder og lyttet til musikk som ble spilt i en vakker stue ;)

Prøv det du også, slå av alt medieutstyr og slå av en prat med naboen, hunden, samboer, ungene. Les et eventyr, dra frem et atlas og drøm deg bort. Diskuter nyheter og verdenssituasjonen med sidemannen. Er det ikke deilig å bruke hodet litt og ikke bare få mata alle opplysninger inn gjenn om øya og øra av slitne media-fjes? Er det ikke deilig å finne utav en ting fra en bok og ikke bare google?

Heldigvis for meg så kommer påsken straks. Da er det hytteliv uten tv og med påskekrim (eller eksamenslesning, alt ettersom). Radio har vi, men den brukes omtrent bare til påskelabyrint-høring.

Ta utfordringen og ta en diskusjon uten medier i påsken. I dare you!

 

Én kommentar

Min matgale verden

10.apr.2011 kl.07:30

Det er sant. Vi blir jo nesten "matet" døgnet rundt. Men påsken er en fin tid, og selv om vi har tv på hytta, bruker vi mesteparten av tiden i skogen eller på sjøen. Og det er godt!!

Happelig evig søndag:0) (det betyr ha en lang og fin søndag;0))

Skriv en ny kommentar

hjelpmegselv

hjelpmegselv

33, Trondheim

Prøver å forandre verden gjennom meg selv. Prøver å bli bedre på flere plan. På andre plan er jeg helt ok og duger i massevis. Elsker å reise, øl, snille unger, krabbeklør, jobben min, stille stunder, bråkene stunder, en klapp på skuldra og en pizza på fredag. Vi har jo antagelig bare dette ene livet!

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits