Ta tilbake hverdagen?

Føler du at du styres av ytre begivenheter og omgivelser? Er du bare med, eller styrer du skuta selv? Beklager flosklene, men det jeg forsøker å si er; vet du hvor du er på vei og er det virkelig dit du har tenkt deg?

 

Mange av oss flyter avgårde uten kanskje å ha et mål eller tenke over om det er noen mening med det vi driver på med og har det kjempegreit med det. Andre flyter avågrde mot sin vilje, noen derimot har full fart og styring på livene sine. De setter seg hårete mål og mange av dem når de også. Måloppnåelse kan være så mangt. Bare det å stå opp og faktisk spise frokost før dagen begynner kan være et mål i seg selv. Andre har kanskje planlagt omtrent hele livet til minste detalj og vet akkurat hva de skal gjøre når.

 

Jeg har vært en sånn flyter før, jeg gjorde det som falt meg inn og det som passet der og da, uten å bekymre meg for fremtiden eller kjenne etter hvor jeg ville. Nå har jeg litt flere år på baken og litt mer utdanning og styrke til å styre min egen skute. Jeg har planene klare! Jeg vil noe og jeg tenker at jeg skal nå målene mine. Noen er store, noen er små, men de er mine og jeg bestemmer over min kropp og hverdag (så langt det går med familie, full jobb og studier da).

Det å ta tilbake hverdagen kan være det å feks aktivt gå ut av døren hver dag, selv om man egentlig har mest lyst til å sitte inne alene. Det kan være å ikke ta det første drinken, eller det å be om hjelp. Det trenger ikke være så store ting som det jeg nevner nå, men små ting som frokost, trening, mere skravel med venninnene, flere konserter eller bare rett og slett lære seg å sy.

Det å kjenne på at du har bestemt det og du kjenner hvor godt kroppen har av at du tar kontroll er jo en liten premie i seg selv.


2 kommentarer

24.nov.2011 kl.22:37

Så utrolig sant, Tove!!! Og så utrolig viktig! Godt tenkte tanker!

Eva

Min matgale verden

25.nov.2011 kl.06:10

Der fikk du meg til å tenke, VET jeg egentlig hvor jeg skal?? Joda, jeg tror det, men viktig å tenke sånn. Og konsert bilettene er bestillt;0) Tenkte faktisk å gi de til Gubben i bursdagsgave, han har nemlig den ukristelige bursdagsdatoen 26 desember! Altså, det er ikke alltid gaver IGJEN da! Stakkar! Men nå skal han få, selv om det kanskje er mest "mitt" band, Kaizers Orchestra:0)

Han SA jo han ville på den konserten. Ha en heidundranes fredag der oppe:0)

Skriv en ny kommentar

hjelpmegselv

hjelpmegselv

33, Trondheim

Prøver å forandre verden gjennom meg selv. Prøver å bli bedre på flere plan. På andre plan er jeg helt ok og duger i massevis. Elsker å reise, øl, snille unger, krabbeklør, jobben min, stille stunder, bråkene stunder, en klapp på skuldra og en pizza på fredag. Vi har jo antagelig bare dette ene livet!

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits