Så var det julekalenderen da!


Den første julekalendern til arvingen er i boks.
Jeg er vant til hjemmelaget kalender og ønsket å videreføre det til dattern vår.
Jeg fikk en nydelig kalender laget av min tante og hun og bestemor sendte alltid gaver til denne kalenderen hvert år, stor stas. De inneholdt en bamsemums eller en bitteliten leke innimellom. Kanskje en seigmann ekstra i helgedagene. Pur lykke for en unge på tidlig åttitall.

Nå lever vi i et overflodsamfunn som ikke stopper med det første og kalenderene viser det godt.
Jeg har selv ramla litt i fella. Kalenderpakkene i den første kalenderen jeg har ordnet til datteren er dyr synes jeg. Derfor kommer vi også til å nedjustere årets julegave.

I kalenderen er det playdohbokser og puslerier. Kinderegg på lørdagene og de siste gavene er av typen pippidukke il en hundrings og en kaptein sabeltannfigur.
Den er altså meget mer avansert enn kalenderene på min tid.
Neste år tror jeg vi går for eventyr og opplevelser istedet. Datteren er kun to i år, så hun vil nok ikke huske stort av årets overflod-kalender uansett.

Hva gjør dere?

7 kommentarer

Hylja

30.nov.2011 kl.18:47

Kalendre er koselig! Husker at jeg en gang åpnet en kalendergave, og der var det noe jeg selv hadde perlet i barnehagen. xD Synes ikke at kalendre skal handle så mye om materielle ting; det morsomste er jo å pakke opp, ikke innholdet. :p Selv har jeg takket nei til kalender i år. Aner ikke hvorfor. Tror jeg har vokst fra det.

Shredded

30.nov.2011 kl.19:05

Så koselig :) Viktig å føre videre de gode og minnelsefulle tradisjonene en har med seg fra barndommen :) Høres ut som en kjampe kalender du har stelt i stand :)

Eldeen

30.nov.2011 kl.19:21

Åååh, når desember kommer, så skulle jeg så inderlig ønske at jeg hadde barn, slik at jeg kunne lage adventskalender jeg også. Jeg kunne selvfølgelig laga til min kjære, men han bryr seg ikke så mye om slikt, så det er ikke noe poeng i. =P

Anneli og Emma-Sophie

30.nov.2011 kl.20:57

Jeg er ikke noe veldig glad i pakkekalendre og har ikke noe forhold til det selv, så her blir det å se Jul i Blåfjell sammen hver dag.:) Synes det holder jeg. Mulig jeg er verdens kjipeste mor, men.:p

Alette

30.nov.2011 kl.22:37

Eg er veldig glad i heimelaga kalendera. Var så spennande kver dag, sjølv om tinga ofte var små :)
Guten min er berre 5 mnda, så blir ingen kalender på han i år.
Men eg laga kalender til mi mor. Framkaller bilder frå det siste året og fordeler dei i 24 konvoluttar. I år vart det mest babybilder, men trur nok bestemor er fornøgd med det :)

Silje Ustad

30.nov.2011 kl.23:06

Så koselig! Jeg skulle lage nellikkalender, men jeg får ikke tak i hele nellik! Heter cloves på engelsk, just so you know, liksom. Gir absolutt ikke mening spør du meg :-P

Tuva

01.des.2011 kl.06:54

Der sa du noe Silje. Det vil jeg også ha:)

Cloves ja, lukter herlig, men udugelig navn!

Skriv en ny kommentar

hjelpmegselv

hjelpmegselv

33, Trondheim

Prøver å forandre verden gjennom meg selv. Prøver å bli bedre på flere plan. På andre plan er jeg helt ok og duger i massevis. Elsker å reise, øl, snille unger, krabbeklør, jobben min, stille stunder, bråkene stunder, en klapp på skuldra og en pizza på fredag. Vi har jo antagelig bare dette ene livet!

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits