Gi rom!


En kjent barnebokforfatter sa en gang: barn trenger masse oppmerksomhet, men de trenger også mye uoppmerksomhet også.
Om det var samme frue vet jeg ikke, men ei sa også: gi barna bare kjærlighet, de trenger ikke annet. Oppdragelsen kommer av seg selv, eller noe i den duren.

Gi ungene rom for å finne ut av ting selv, ikke stress med å vise dem alt, ikke gå i vranglås når deres metode tar ørten timer lenger enn din innøvde rutine. La de få tumle og prøve og forske.

Ja jeg vet. Tiden går og morrastresset kliper seg fast i nakken din. Pyttsann! Blås i det. Tenk stort, hva er vel viktigere i livet enn at 7åringen faktisk lærte seg å knyte skoa eller at 2 åringen fikk på seg gensern rett vei? Når du "driter i" om du kommer for seint akkurat denne dagen, så er det lettere å senke skuldrene også.

Livet består jo av trillioner øyeblikk, mens de små korte fine stundene, de kommer altså ikke tilbake en dag du har bedre tid. Nyt de små bitene med hverdagsmestring og glede og gi rom for at både voksne og barn skal være trygge på at de rekker å være seg selv:)

Sånn er det nok litt med voksne også:)

4 kommentarer

Tove

14.des.2011 kl.07:08

Enig! Bra som vanlig!

lisemor

14.des.2011 kl.08:08

TAkk for påminnelsen! Ha en god dag! :)

Min matgale verden

14.des.2011 kl.08:52

Å Yes! Så viktig, men likevel så vanskelig innimellom! Jeg sier som de finske husmødrene sa for noen år siden, vi skal ikke feire jul INNI skap og skuffer, jeg senker skuldrene og baker heller noen kaker til;0) Nyt dagen, her blåser det storm og regner kjerringrokk, men hva gjør det når Bonnie og jeg har fri, og det lukter kakebakst i huset:0)

Songbird

14.des.2011 kl.23:39

Flott skrevet!:)

Skriv en ny kommentar

hjelpmegselv

hjelpmegselv

33, Trondheim

Prøver å forandre verden gjennom meg selv. Prøver å bli bedre på flere plan. På andre plan er jeg helt ok og duger i massevis. Elsker å reise, øl, snille unger, krabbeklør, jobben min, stille stunder, bråkene stunder, en klapp på skuldra og en pizza på fredag. Vi har jo antagelig bare dette ene livet!

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits