Reise vekk, reise hjem, reise unna, reise bort, pakke sekken og glemme hverdagen!

Jeg er en nomade! Jeg elsker å reise og tar skikken dit jeg kommer. Jeg drømmer om å reise omtrent ukentlig. Jeg drømmer om å bo på en sydhavsøy. Jeg er alltid på leting etter den perfekte stranda med det mest perfekte vannet. Det er ikke fordi jeg elsker å sole meg, for det synes jeg er utrolig kjedelig. Men bare det å sitte på stranda og se utover sjøen i en evn soloppgang eller nedgang. Høre palmene svaie og kanskje grille en fisk over bålet. Da er jeg i mitt ess i drømmen. Jeg drømmer om å bli kjent med regnskogindianere, sjømenn fra det indiske hav, apekatter i nasjonalparker og viltre unger i en sjøkant.

Men hvem kan vel sitte slik å dagdrømme når man har en liv her hjemme som ikke stopper opp og venter på at mor skal komme tilbake fra tur :)

The Ark: It Takes A Fool To Remain Sane

Her skulle det egentlig ha ligget "The homecomer" av samme band, men den fant jeg ikke. Så da så!

Heldigvis har jeg reist masse allerede, jeg kunne nok fylt noen notisbøker med minner og det har jeg også gjort. Jeg har lekt med indianerunger i Guatemala, jeg har vært på charterreise som 6åring til Sydens land, jeg har bodd på en sydhavsøy og hatt solnedgangen rett utenfor balkongen, jeg har omtrent reist til jordas ende i leting etter den perfekte stranda, jeg har  bodd hos min kjære cowboyfamilie i Montana i USA, jeg har gått langs den kinesike mur og drukket verdens beste kakao i den forbudte by, tro det eller ei. Jeg har rafta ned Zamzbezielva.

Jeg har sett varme kilder på Island og gått i Atlasfjellene i Marokko. Jeg har drukket vin fra termos på restaurant i Tunisia og ikke minst sett ørten solnedganger fra terrassen på hytta på Hitra. Den solnedgangen er nok omtrent den fineste!

Jeg har fotografert sovende løver i Kenya og hatt en cheetah gående i campen ei natt. Jeg har sovet i telt på Ngorongoro-krateret og fått en kjeks revet ut av hendene mine av en rovfugl i Serengeti.

Jeg har vært uteå brust med fjærene en god del, men fremdeles ikke nok. Jeg ønsker å kjenne til den beste butikken for yak-melk i Ulaan Batoor, jeg ønsker å kjenne til den beste skredderen i Bangkok. Jeg vil vite hvor du får kjøpt billigst tøfler i Timbuktu osv. Verden ligger jo for våre føtter, vi må bare bli kjent med den. Det er opp til oss!

Jeg har også begynt å handle Co2-kvoter for min reising. Håper de kommer godt med.


Tårnet i Santa Theresa, Sardinia


Jordhytter i Tanzania

Tuva i Marokko

Dusjen min på Bali

Strandkanten på Gili Air, Indonesia


Samme øy i Indonesia

Lago Atitlan, Guatemala

Gullfossen på Island


Tianamen square, Beijing

En trøtt løve i Kenya

Solnedgangen fra balkongen vår på Zanzibar

Tanjung Aan på Lombok, Indonesia


samme strand

Rafting på Zambezi, Zambia (Tuva er nest bakerst på bakraden)

Strand på Zanzibar

 

So what, Tuva har reist, hva er poenget med innlegget? Jo, jeg håper å få reist mye mer og ikke minst lære min vakre 2åring om livet utenfor Trondheim og Norge og at også hun lærer å reise med vennlighet og glede og at hun ikke blir redd noe som helst og etterhvert blir den nye Erik Solheim ;)

4 kommentarer

Hylja

02.jan.2012 kl.14:32

Godt nyttår til deg også! Kjenner at jeg blir rent misunnelig på deg og reisene dine, men det blir vel min tur også. En gang. Vi har lyst til å dra på safari i Sør-Afrika, toukers ferie på Curacao, slaraffenliv i Las Vegas, hipsterlivet i NYC, oppdage New Zealand og alt, alt annet. *drømme* Hvor på Hitterøen har dere hytte?

Hylja

02.jan.2012 kl.14:48

Jeg ER fra Hitra :) Bodde hos Mommor i Fillan halve livet, men nå er det huset solgt. Utpå Fjellværsøya har slekta fremdeles huset til farmor og farfar.

Min matgale verden

02.jan.2012 kl.18:22

Du er litt nomade du ja!! Jeg er altfor steds-og tradisjons bunden, elsker å bo her i mormor sitt gamle, men nå oppussede hus, i den samme dalen jeg er vokst opp i, og som bårde min mormor og morfar er vokst opp..... Men oj det høres spennende ut!

Håper colaen gjør susen, og at du er bedre nå. Jeg må desverre inrømme at jeg datt litt oppi en kakeboks....og så var det noe twist som bare sto her... sukk.

Men middagen var sunn!!

Ha en forhåpentligvis frisk kveld!

tina

09.jan.2012 kl.08:45

Hei,

Ser ut til at du har reist en del, har du noen forslag. Er på utkikk etter en tur til neste år kanskje, som trenger litt planlegging. I år blir det bare en liten tur siden vi har med ganske små barn:P

Skriv en ny kommentar

hjelpmegselv

hjelpmegselv

33, Trondheim

Prøver å forandre verden gjennom meg selv. Prøver å bli bedre på flere plan. På andre plan er jeg helt ok og duger i massevis. Elsker å reise, øl, snille unger, krabbeklør, jobben min, stille stunder, bråkene stunder, en klapp på skuldra og en pizza på fredag. Vi har jo antagelig bare dette ene livet!

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits