Fremtiden er i våre hender, og ikke minst i hodet..

Jeg skriver eksamen nå om samfunnsansvar og etikk i virksomheter. Utrolig spennende og dagsaktuelt.

Jeg synes det er utrolig trist at vi forbruker mer av verden nå enn noen gang og aldri har vel godene vært mer skjeivfordelt. Vi bittesmå rikinger har alt for mye av alt og tillegg har vi såpass liten respekt at vi tyter over som noen fleskberg.. Hvor vulgært er det ikke at vi som har tilgang på mest informasjon, har råd til personlige trenere og kan kjøpe akkurat det vi har lyst på, også er tjukke som få?

Til sammenligning vet jeg av familier i Tanzania som lever over på 300 kroner i måneden og det gjelder hele familier.. De sulter, men er langt i fra de fattigste i verden. De har en jobb, de har et lite hus med tak, de lever livene sine så godt de bare kan.

Så har du alle flyktningene, alle som blir voldtatt på tur hjem fra brønnen eller på flukt, de som ser sine mødre bli skutt ned foran øynene sine, de som allerede ved fødsel har HIV. Disse kommer ALDRI til å kunne leve som oss, aldri!
Det er opp til oss rikinger å styre denne skakkjørte skuta kalt jorda i rett retning og vi er ikke på vei dit nå, bare så det er sagt. Regnskogen blir hugd ned selv om det er laget lover og regler for å unngå det. Fabrikker forurenser masse, og mye mer enn tillatte grenser, hvorfor? Jo fordi de kan, de betaler noen for å se en annen vei og vips, så har vi en tømmerfabrikk i regnskogen og en opiumsfabrikk ute på landsbygda i Afghanistan.

Matproduksjonen er jo også helt på jordet og ikke minst på feil jordet...feks stakkars lillebror Mexico som produserer soyabønder i stor skala for import til USA, slik at kyrne i USA skal få spist seg opp litt raskere enn om de spiste gress, så de kan slaktes raskere og the big guys kan tjene enda mer..

Kyllinger som lever på kraftfor produsert av soya som er plantet i nedhugd regnskog, slik at de blir boilere og vokser seg feite på 30 dager i et mørkt rom før de (ofte) uforsvarlig drepes og selges til oss helsebevisste nordmenn..

MEN DET ER HÅP!

For hva kan vi gjøre med alt dette, lille oss?

Jo, som land kan vi nok sette krav og ofte blir det sikkert gjort også, men politikken kommer i veien. Så det er kanskje ikke hele veien å gå.

MEN vi som privatpersoner må lære våre barn og etikk, hva som er rett og hva som er galt og hva som er fryktelig galt. Vi må lære ungene våre at verden er diger, og den er full av løsninger på både kreftgåter og andre gåter, vi kan finne svaret på det meste om vi bruker ressursene på rett måte.

Denne jorda vår må vi jo bare bli flinkere til å passe på, det kan gå bare en vei og det er fremover. Så marsj ut å redd verden!

8 kommentarer

anotherstoryaboutacinderella

08.jan.2012 kl.12:00

Superfin blogg!

-kommenter gjerne tilbake! ;)

Nikshithaa♥

08.jan.2012 kl.12:02

Wow, kjempefint innlegg!♥

comment'bck?

Lily

08.jan.2012 kl.12:08

Utrolig bra innlegg. Selv om man vet alt dette, er det så vanvittig enkelt å glemme det med det samme du går ut av døra hjemme. Man kommer ut og alt er blåst ut av hodet ditt, og man blir de egoistiske, bortskjemte krekene som aldeles ikke tenker på rett og galt men på alt man må ha.

Takk for at du minte meg på det, og denne gangen skal jeg prøve å ikke glemme det når jeg går ut av døra.

kjersti sandnes

08.jan.2012 kl.12:40

Å du har så skremmende rett. Vi har alt, og vi syter og klager over helt idiotiske saker.

Takk for at du minner oss på dette. Og yuhu, jeg er LITT stolt over å ha kjøpt energibarer, verdensgave, til Gubben til jul:0) Han ble faktisk glad!!

Surrete menn finner stort sett ingen ting, å gå i fryseren og hente noe, må jeg alltid gjøre selv, for han har ikke mer enn åpnet lokket før han gauler -Kor ligger det hen da?? ;0)

Ha en fin dag der oppe:0)

Stine

08.jan.2012 kl.12:59

Så utrolig flott blogg! Har de samme ønskene som deg til verden. Som de sier: du MÅ ikke forandre verden, du kan! Det si mer enn 1000 ord! Å du er en av de som har tatt det valget ser jeg. Står det stor respekt av!

ingerslilleverden.blogg.no

08.jan.2012 kl.13:39

Veldig sanne ord. Vi er så bortskjemte at det er helt kvalmt.

Tove

08.jan.2012 kl.14:52

helt enig. verden er stor og komplisert og vi har det godt, det må videreformidle til barna våres.

struzzo

08.jan.2012 kl.18:52

Føler meg rimelig hjelpesløs med tanke på å "gjøre noe med det", -som du sier: Politikken står i veien! Da får vi håpe at neste generasjons politikere har fått med seg dette budskapet i bagasjen, og gjør noe med det vi har rota oss inn i.

Skriv en ny kommentar

hjelpmegselv

hjelpmegselv

33, Trondheim

Prøver å forandre verden gjennom meg selv. Prøver å bli bedre på flere plan. På andre plan er jeg helt ok og duger i massevis. Elsker å reise, øl, snille unger, krabbeklør, jobben min, stille stunder, bråkene stunder, en klapp på skuldra og en pizza på fredag. Vi har jo antagelig bare dette ene livet!

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits