Hva skal man bruke tiden til?

Jeg er en av dem som ikke har så innmari lite av tid. Jeg har 24 timer i døgnet og det rekker til det meste.

Jeg rekker å pusle litt med piraten før vi går i barnehagen, jeg rekker å jobbe nok før jeg går hjem igjen. Jeg rekker å bake boller om jeg ønsker det, jeg rekker å lage middag og kanskje også trening. I helgene rekker vi over litt mer. jeg har det ikke travelt jeg, selv om det kanskje føles slik innimellom.

Jeg har forståelse for hva folk kalles tidsklemma. De har kanskje lang vei til jobb, de har flere barn som driver med mye på ettermiddagene og de har kanskje fylt opp helgene med sosiale forekomster. Jeg tenker at det blir litt til hva man gjør det til selv.

Selv så studerer jeg på deltid på en mastergrad, det tar litt tid, men er noe jeg og familien har blitt enige om at kan ta litt tid akkurat nå. Men det er lov å skippe trening for familie-kveld, det er lov å diskutere med barna om det kanskje holder med en idrett på kveldstid, det er lov å fortelle slekt og venner at denne helgen skal vi bare være til.

Det er lov å senke lista, vi trenger ikke å være både superspreke, kakebakende, sunne middagslagende, stressmennesker. Det er lov å spise kjøpepizza om man liker det en dag. Det er lov å slurve med renholdet og det er lov å bruke tiden til å klø seg i hodet en hel kveld.

Ta tilbake tiden din. Sett deg i godstolen din og les oppbyggelig litteratur eller ta en samtale med deg selv i skogen og hør om du får svar.

og forresten ønsker jeg meg vaskehjelp, for tiden min er for dyrebar til å skure gulv :) jeg vil hoppe i søledammene og legge puslespill i stedet..

Sjekk gjerne min andre blogg på lovelivenow.wordpress.com

2 kommentarer

Hylja

15.jan.2012 kl.12:37

Hmm, jeg er spesiellt glad i den biten som går ut på å sitte i sofaen og klø meg i hodet en hel kveld. Ellers bruker jeg tiden på å skrive, skrive, skrive.

Min matgale verden

15.jan.2012 kl.14:23

Hurra for plasking i søledammer og puslespill:0)

Og hurra for å ta tilbake sin egen tid. Jeg har og tid til det jeg vil, og setter som oftest baking foran vasking. Og denne uken har jeg spist kjøpepizza to ganger! Jeg med min matblogg!

Nå er vi ferdig på cup, røk på hode ut i kvartfinale, etter en helt forfryktelig spennende kamp, med mageknip og helspark;0)

Glatt føre er no dritt, men det kan jo være kos å være "innelåst" og da:0) Nyt dagen. Men det vet jeg jo egentlig at du gjør;0)

Skriv en ny kommentar

hjelpmegselv

hjelpmegselv

33, Trondheim

Prøver å forandre verden gjennom meg selv. Prøver å bli bedre på flere plan. På andre plan er jeg helt ok og duger i massevis. Elsker å reise, øl, snille unger, krabbeklør, jobben min, stille stunder, bråkene stunder, en klapp på skuldra og en pizza på fredag. Vi har jo antagelig bare dette ene livet!

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits