Rom for utvikling

Er det noe du kan styre for at din personlig utvikling skal gro og vokse mer enn den allerede gjør?
Er det områder du ser forbedringspotensiale, men går i samme fella hver gang?

ta meg selv feks, som uhelbredelig sjokoholiker sliter jeg med å la være å spise når noen spanderer sjokolade på jobb (noe som skjer både titt og ofte).
Siden viljestyrken min er såpass lav, jobber jeg med å la være å gå forbi bordet der sjokoladen ligger og vente i det lengste med å ta en bit. For har jeg først sprukket, så sprekker jeg til gangs;)

Slikt kan også du gjøre. Om du er glad i alkohol, ikke oppsøk ynglingspuben din på en stund. Om du er glad i fet mat, prøv å lag mat med masse grønnsaker og krydder og se hva som skjer. Om du er oppe for sent pga av allt tv-programmene du vil se, slå av tvn eller ha en tv-fri kveld i uka.

Du vet jo selv hvor dine forbedringspotensialer ligger, men ofte jobber viljestyrken vår i mot oss, så da kan det være lurt å unngå situasjoner du vet er farlige.

Jeg må nok snart unngå både butikker, kiosker og andre salgssteder, spesielt i ferien, for "da er det jo tross alt ferie, må unne seg litt ekstra", så kommer jeg hjem ørten kg tung og med kviser over hele meg..
Jaja, nok om det.

Som sagt; prøv å styr unna de farlige situasjonene og skap deg rom for utvikling:)

Jeg prøver ofte å la være å tenke på at feks trene. Jeg bare kler på meg å drar avgårde og setter i gang. Ofte er jeg langt inne i spinningtimen før jeg blir sur på meg selv for at jeg "plutselig" er på trening og da er jeg jo i et såpass godt driv at jeg like så godt kan gi jernet når jeg først er der, om du skjønner hva jeg mener.
Så poenget for meg blir å bare prøve, men ha et slags "jaja, vi får se hvordan det går", og ikke bli skuffa om jeg skipper noen treninger når sofaen er for god.

3 kommentarer

lisemor

18.jan.2012 kl.17:46

Bra innlegg! Jeg har hatt bra forbedringspotensiale ang godis, men NÅ! Etter at jeg begynte å lage et bilde hvor jeg pynter litt hver dag jeg ikke har spist godis o.l., har jeg mer lyst til å pynte enn å spise :P Og nå har jeg ikke det granne lyst på søtsaker lenger, helt utrolig! (begynte 1.januar). Bilde av godte-avtalen min kan du se på bloggen, hvis du er interessert ;)

kommersolen

18.jan.2012 kl.18:47

Smart..jeg trenger virkelig å trene opp viljestyrken min!

Min matgale verden

18.jan.2012 kl.18:58

Bra innstilling. Jeg bruker den samme på trening, jeg tenker ikke at jeg skal på trening, for det SKAL jeg jo! Sånn er det med den saken! Så er det desto koseligere, at jeg som denne uken har vært syk, kan si at denne uken KAN du ikke trene, med det er helt greit, du trener jo ellers alltid! (altså de 2 gangene i uken jeg skal trene;0))

Nettshopping altså, sukk, finnes det noe bedre;0)

Men akkurat matvarene er jeg sær på, de skal granskes av meg selv først;0)

Onsdag og vi triller lykkelig mot helg;0)

Skriv en ny kommentar

hjelpmegselv

hjelpmegselv

33, Trondheim

Prøver å forandre verden gjennom meg selv. Prøver å bli bedre på flere plan. På andre plan er jeg helt ok og duger i massevis. Elsker å reise, øl, snille unger, krabbeklør, jobben min, stille stunder, bråkene stunder, en klapp på skuldra og en pizza på fredag. Vi har jo antagelig bare dette ene livet!

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits