Hvordan ser vi på verden?


"I?m like everyone else?I see the world in terms of what I would like to see happen, not what actually does".
Kloke ord fra Alkymisten

Jeg tror jeg har en slags balanse i hvordan jeg ser verden, innimellom tror jeg den er ute etter meg, andre dager ser jeg englevinger på alle og enhver.
Ikke så lett alltid å være nøytral og vurdere verden uten å på "brillene".

Men jeg har jo en tro på at verden oppfører seg tilbake slik du oppfører deg mot den og om du har et positiv syn på verden, er det større sjanse for å få noe godt tilbake.

Når gjetergutten i alkymisten sier/tenker dette, er han nettopp kommet til Tanger og blir ranet av en jevnaldrende, noe en kaffe-eier prøver å varsle ham om, men som gjetergutten først fremst ikke skjønner pga språkproblemer, men også fordi han velger å se på jevnaldringen som en venn og ikke som den tjuven han er. Han trodde ikke han ville bli lurt..

Sånn er det nok med de fleste av oss. Vi ser verden i en litt annen vinkel enn det som faktisk er realiteten. Hva realiteten er skal jeg ikke bevege meg borti, for da tar innlegget hele natta å lese, men jeg tror vi oftere får noe fint igjen om vi legger godviljen til enn om vi er tverrs og sure og tror at alle er ute etter en..

Ikke sant?
-noen ganger er de ute etter oss også altså;)

Én kommentar

whatwouldnemido

20.jan.2012 kl.18:49

Tja, bloggen min har jo "mottoet" It's all about attitude, så du blir muligens ikke forbauset over å høre at jeg er helt enig med deg! Tror man kommer langt/lengst med en positiv innstilling og et positivt syn på menneskene og verden. Men når det er sagt, så bør man også høre på "magefølelsen" (den har ofte rett!), og man bør absolutt ikke være dumsnill!

God helg!

whatwouldnemido.blogg.no

Skriv en ny kommentar

hjelpmegselv

hjelpmegselv

33, Trondheim

Prøver å forandre verden gjennom meg selv. Prøver å bli bedre på flere plan. På andre plan er jeg helt ok og duger i massevis. Elsker å reise, øl, snille unger, krabbeklør, jobben min, stille stunder, bråkene stunder, en klapp på skuldra og en pizza på fredag. Vi har jo antagelig bare dette ene livet!

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits