Charter-utopi!


Jeg er den type turist som helst vil reise et sted ingen andre er, i allefall ikke nordmenn og at det i alle fall ikke er mulighet for å få kjøpt VG.

Jeg liker ikke charter og skjønte ikke greia med det før jeg fikk barn. Vi har imidlertid aldri reist på charter med datteren, men denne vinteren var det jaggu ikke langt unna.

Jeg er også en slik turist som elsker varme, jeg hater snø og poenget med å reise for min del er å få sett sola, gjerne samtidig med spennende turer i upløyd turist-mark.

Men denne vinteren gikk jeg litt i fella. Jeg kjøpte meg en "chartertur" gjennom solfaktor, der solfaktor sto for hotellet, mens sas-flyet var chartert av apollo. Så nærme en chartertur du kommer altså.

Jeg kjøpte til å med all inclusive og det var forbausende digg. Jeg har vel begynt å bli gammel.. Men til den prisen var det virkelig verdt det. En hoppåtur til under 4000 for en uke fra trønderhovedstaden til et 4 stjernershotell i sola fristet altså såpass mye at jeg falt for den.

Men det er ikke det jeg skal snakke om, jeg leser i reisenyhetene nå at flere nordmenn enn før klager på disse charterturene, siste klage ut var en klage på at de andre hotellgjestene var fra øst-europa og ikke først og fremt skandinaver!! Er vi virkelig blitt så selvgode og vant med å feriere som de eneste med råd til en chartertur at vi ikke makter å skjønne at også andre mennesker fra andre land også begynner å få råd til slike turer?

Er det slik at vi reiser på ferie til omtrent hvor som helst, så lenge vi slipper å møte andre? JA, jeg er omtrent slik. Men jeg ser på et ferieopphold der jeg kan møte russere, ukrainere, indere og alle andre som en global dannelsesreise like mye som en tilsvarende reise uten andre til stede enn lokalbefolkning. Det er jo kjempegøy å bli kjent med nye mennesker fra alle verdenshjørner. Kanskje kan man til og med lære noe?

Når det er sagt er nok russere på charterferie noe ala nordmenn og svensker på 70-tallet i charterturens barndom. De brøyter seg frem, tar lite hensyn og er litt best i verden.. og dette er jo ikke bare respektløst i mange tilfeller, men det er nok også derfor vi nordmenn blir så irriterte når vi må dele hotell med nettopp russere. De minner oss om oss selv, vil jeg påstå. Vi var nok ikke mange hakk bedre når vi på 70-tallet endelig hadde råd til å reise ut i verden på charter, som noen av de første vestlige på ferietur.

Vi må tåle at andre land også reiser på ferie, vi må tåle italienere i speedo, vi må tåle brautende russere og trøndere som roper etter VG. Dette er en del av reisen det også og liker du det ikke, så får du gjøre som meg; legge opp ruta selv og satse på at ingen andre er dum nok til å følge etter...

"og before its too late"

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hjelpmegselv

hjelpmegselv

33, Trondheim

Prøver å forandre verden gjennom meg selv. Prøver å bli bedre på flere plan. På andre plan er jeg helt ok og duger i massevis. Elsker å reise, øl, snille unger, krabbeklør, jobben min, stille stunder, bråkene stunder, en klapp på skuldra og en pizza på fredag. Vi har jo antagelig bare dette ene livet!

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits