God nok!

 Den som oftest har høyest forventninger til deg, er faktisk deg selv. Er det ikke kun i hodet ditt at du føler at du må prestere til gull hver gang? Alle rom skal vaskes, alle klær skal strykes, alle oppgaver må unnagjøres, alt må være perfekt til en hver tid?

Har du tenkt på at det ofte holder å være god nok?
Er det mulig for deg å slippe noe av stresset, som du selv skaper eller lar deg påvirke av? Kan du gire ned noen hakk og faktisk ta helg uten å vaske absolutt alle rommene, kanskje holder det med støvsuging i dag, kanskje holder det om du kun trener i morgen kveld og tar resten av helgen fri?

Kanskje tåler foreldreutvalget på skolen at du takker nei til nok en periode som tillittsvalgt? Kanskje er det nok å bake 2 sorter kaker til bursdagen, kanskje dere til og med kan bare slippe alt og reise et sted, bare du og familien. Ikke tenk på hva andre synes, ja jeg vet. Den klisjeen har nesten mistet sin virkning, men prøv å tenk sånn alikevel. Skit i hva venner og familie sier, gjør du som du føler er det rette for deg!

Jeg kjenner en liten familie som er litt annerledes enn resten av familien, de spiser til andre tider, de spiser annerledes mat og har et litt annet syn på barneoppdragelsen. Det føles kanskje rart for resten av slekten, for denne lille familien er det kanskje godt nok og akkurat riktig for dem akkurat nå. Kanskje kjenner du også noen som har det sånn, at du tenker at hvorfor gjør de ikke som oss andre? Bare tenk at dette styrer de selv, mens du styrer på med ditt. Du er god nok, og det holder å tenke på deg selv og dine akkurat nå. Ikke gap over for mye og la støv være støv og heller les et ekstra eventyr til ungene.


2 kommentarer

Eldeen

21.04.2012 kl.13:34

Dette er noe jeg tenker ofte på, og som jeg blir flinkere og flinkere til - men jeg har mine tilbakefall. Det er lett å la seg påvirke av forventninger utenfra (...og ja, de finnes. Virkelig.), og det er lett å mentalt banke opp seg selv fordi en ikke rekker (eller som det ofte er i mitt tilfelle: ikke greier) å gjøre det en så gjerne skulle gjort.

Her er det sjeldent reint til helga lenger og ting tar så uendelig mye lenger tid enn de gjorde før jeg blei syk - noen ting må rett og slett bare strykes fra lista. Når en i utgangspunktet er en perfeksjonistisk "flink pike" som har vanskelig for å legge fra seg alle "må" og "burde", så er bråstoppen ganske merkbar - og det ville utvilsomt vært en god idé å ha tenkt litt på disse tingene før jeg blei så syk at tidligere bagatellmessige gjøremål, som det å ta seg en dusj, blei til en stor utfordring.

Det ironiske oppi det hele, er at før brydde jeg meg ikke så mye om hva andre mente og tenkte om hva jeg sa og gjorde. Jeg levde livet mitt slik jeg hadde lyst til å leve livet mitt, så fikk da folk bare like eller mislike det så mye de ville. Etter at jeg blei syk derimot, har selvbildet rast sammen og jeg lar meg plutselig mye lettere påvirke eller såre av andre mennesker. Dårlig samvittighet har nærmest blitt varemerket mitt, og det verste er at jeg ser det selv - uten å greie å stoppe det.

kulla

21.04.2012 kl.14:45

Hmm....kjenner igjenn det du skriver. Jeg dømmes også veldig hardt av en liten martyr som mener at jeg skal kunne og klare alt.....nemlig meg selv. Har blitt flinkere til å ikke høre på dette, men faller ofte i fella å tenke at jeg ikke er bra nok. M;å ofte spørre meg selv: Hva er bra nok da? Svaret blir ofte at bra nok er det kun jeg som egentlig må betemme. ......... ikke tenke på hva andre mener er bra nok, hva andre gjør og tror....hva er bra nok for MEG?

Skriv en ny kommentar

hjelpmegselv

hjelpmegselv

33, Trondheim

Prøver å forandre verden gjennom meg selv. Prøver å bli bedre på flere plan. På andre plan er jeg helt ok og duger i massevis. Elsker å reise, øl, snille unger, krabbeklør, jobben min, stille stunder, bråkene stunder, en klapp på skuldra og en pizza på fredag. Vi har jo antagelig bare dette ene livet!

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits