Vi får ta med oss den solen vi får

Herlige sol.

Det er så deilig å stå opp når sola lager gult lys på veggene i stua, når balkongen er badet  i morgensol, eller kveldssol for den saks skyld. Ikke at jeg står opp til kveldssola, men koselig  åse den når den kommer er det uansett. Vi som bor her oppe på berget har jo ikke så mye sol, så vi får ta godt vare på de små øyeblikkene den er her.

Jeg merker at jeg er avhengig av sol og burde nok bodd et annet sted med litt mer fare for å bli solbrent på nesa altså. Har gjort det før og vet at det er det er noe jeg har godt av, både i kropp og sjel. Men nå bor vi her oppe i nord, så da gjør jeg det beste ut av det og nyter de strålene som dukker opp på min vei.


Sånn er det med det meste, å plukke med seg det positive i hverdagen er viktig. Om det så er en solstråle som varer i 45 sekund, eller om det er et rosende kompliment eller en liten seier i form av en kjekk epost, eller en arbeidsoppgave som gikk bedre enn forventet. Klapp deg på skulderen, juble litt eller feir med et eple. Alt som går bra skal man glede seg over og ikke bare uffe seg over det som eventuelt gikk galt. Ignorer det kjipe og nyt det gode. Du vet at i ettertid er det så mye enklere å huske det kjipe enn det gode, så derfor bør du ikke være redd for å ignorere det kjipe som skjer og heller fokusere på alt det gode. Du går jo ikke glipp av noe veldig viktig! :)

Én kommentar

marthe

02.05.2012 kl.00:18

Solen den letter på alt! Jeg elsker solen!

Skriv en ny kommentar

hjelpmegselv

hjelpmegselv

33, Trondheim

Prøver å forandre verden gjennom meg selv. Prøver å bli bedre på flere plan. På andre plan er jeg helt ok og duger i massevis. Elsker å reise, øl, snille unger, krabbeklør, jobben min, stille stunder, bråkene stunder, en klapp på skuldra og en pizza på fredag. Vi har jo antagelig bare dette ene livet!

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits