Hvor ble det av drømmen?

Hva drømte du om som liten? Skulle du bli frisør, syngedame eller sitte bak kassa på nærbutikken? Endret drømmene seg etterhvert som du vokste til? Ble det hovedfag i norsk, gymlærer eller filosof, eller mista du noen drømmer på veien? Har du en drøm fra barndommen som du aldri liksom får oppfylt? Eller har du en mer voksen drøm som stadig får deg til å vandre i tankene?
Har du lest Alkymisten? Når hovedpersonen etter å mistet alle pengene sine på reisen til pyramidene får seg jobb i hos en glass-selger prater de om drømmer. Glass-selgeren har en drøm om å dra til Mekka, men han vil at det bare skal være en drøm, han kommer nok ikke til å reise dit, men ha det som en ledestjerne i livet og drømme om når dagene er tunge kanskje. Noen drømmer er sånn, de skal liksom ikke oppleves, fordi man da mister motivasjonen for å holde på.

MENS andre drømmer bør oppfylles! Det mener nå jeg. Å drømme, å sette seg et mål, og klare delmål og nærme seg drømmen, eller bare å hoppe ut i det er viktig. Planlegging kan være viktig for å nå slike drømmer. Start i dag, sett deg ned noen delmål som enkelt kan oppnåes, og som er et skritt nærmere drømmen. Man kan ikke vente til et år eller tid det passer bedre, for tenk om den tiden aldri kommer?

Noen drømmer jeg har:

Gjøre ferdig mastergraden (på god vei, mangler nesten bare hovedoppgaven)

Reise til Zanzibar igjen (skal skrive deler av hovedoppgave der, så det burde løse seg)

Et kjøkken full av økologisk mat til enhver tid (ikke lett, men jobber med saken)

Å jobbe med samfunnsansvar på heltid og ikke bare som en bisetning..

Å bli glad i jogging. Jeg prøver så godt jeg kan, men er ikke overbevist enda

Sixpack på magen, ingen fare for at den drømmen oppnås innen rimelig tid i allefall

Å bli en mere rolig og behersket mamma og samboer, eller i allefall å se verdien av å ikke være det.. det må jo være godt for noe ikke sant?

Å alltid kunne reise på herlige sommerferier med sol-garanti :)

 

Tja, det var litt om mine drømmer. Har du noen, enten som kan oppfylles innen uka er over, eller noen drømmer som tar litt lengre tid?

 

3 kommentarer

Hylja

02.05.2012 kl.21:06

Alkymisten er fin, men altfor dyp for mitt lette, overfladiske sinn. Jeg jobber med drømmen min i dette øyeblikk, faktisk. Sitter og sludrer med ei anna bloggvenninne som har den samme drømmen. :)

Eldeen

02.05.2012 kl.21:37

Jeg har mange drømmer. :) Den største av alle er å bli frisk.

Og så kommer alt annet:

...Litt større hus med mer praktiske løsninger, få unger, slippe å bekymre meg for at pengene ikke strekker til (tenk så deilig det hadde vært å ha råd til å kjøpe kun økologisk og mer lokalt!), å få meg en jobb hvor jeg kan føle at jeg gjør noe nyttig, en slank og veltrent kropp med akkurat passe store (små), faste pupper (hehehe!), å greie å utnytte de 24 døgnene på en mest mulig optimal måte... Tja - jeg kunne nok fortsatt i evigheter. ;)

Den drømmen som jeg står nærmest å oppnå for øyeblikket, er drømmen om billappen. :)

abbastanza

03.05.2012 kl.17:45

Jeg har alltid drømt om å reise jorden rundt. Men jeg er fremdeles bare 17 år, og en veldig aktiv "drømmer", hihi, så jeg har fremdeles ikke gitt denne drømmen opp!

Skriv en ny kommentar

hjelpmegselv

hjelpmegselv

33, Trondheim

Prøver å forandre verden gjennom meg selv. Prøver å bli bedre på flere plan. På andre plan er jeg helt ok og duger i massevis. Elsker å reise, øl, snille unger, krabbeklør, jobben min, stille stunder, bråkene stunder, en klapp på skuldra og en pizza på fredag. Vi har jo antagelig bare dette ene livet!

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits