Gjøre noe for andre-ego eller omtenksomt?

Det største gleden er å gjøre andre glad sies det. Kan være enig mange ganger, særlig når den andre setter pris på det som blir gjort. Om det er den ultimate lykke vet jeg ikke.

Gjør jeg noe for andre fordi jeg selv ønsker å føle meg bedre, eventuelt bli lykkeligere, eller gjør jeg det fordi den andre blir glad? Kanskje begge deler, kanskje bare det ene. Uansett mener jeg at det ofte går oss bedre i livet om vi tar sjansen på å kanskje føle oss ekstra sårbare og strekke ut en hånd en gang for mye, enn om vi bare gjør noe for oss selv hele tiden. Kanskje man føler at den andre ikke er verdt det gode man gjør, kanskje føler man at man alltid er det den som gjør noe for andre og at andre ikke gjør så mye tilbake, eller at man bare fokuserer på seg selv og ikke ser alt det gode andre gjør for seg.

Oj, så filosofisk jeg ble.. Uansett. Det største gleden du kan ha, er å gjøre andre glad-så blir du litt gladere selv også.. Men ikke gi deg over, tenk også på deg selv. Der, nå fikk jeg utvida det derre glede-ordtaket litt , sånn at det passer meg.:)

 

 

velvel, lørdag er lørdag og jeg må løpe til neste arbeidsoppgave. Lev vel!

 
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hjelpmegselv

hjelpmegselv

33, Trondheim

Prøver å forandre verden gjennom meg selv. Prøver å bli bedre på flere plan. På andre plan er jeg helt ok og duger i massevis. Elsker å reise, øl, snille unger, krabbeklør, jobben min, stille stunder, bråkene stunder, en klapp på skuldra og en pizza på fredag. Vi har jo antagelig bare dette ene livet!

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits