Årets dannelsesreiser..oh lykke!

En av lykkene i livet mitt er å reise. Jeg elsker å planlegge en reise, elsker å vente på flyplassen, sittende å bla i en bok om reisemålet. Kjenne sommerfuglene sveve av forventning og glede når flyet taxer av gårde. Etter en del turer blir man jo litt blasert og spenningen er kanskje ikke like stor som de første reisene, men jeg kjenner det godt :)

I februar var jeg en uke alene på husmorferie i Egypt. Vanvittig herlig for min sarte sjel å knekke opp vinteren med et solavbrekk. Lureste jeg har gjort på lenge. Mannen var hjemme med lille pirat, da han uken før hadde vært på guttetur i Barcelona.

I neste uke skal jeg på forelesning her. Fribourg i Sveits, ligger omtrent midt i mellom Geneve og Zurich. Jeg skal lande i Geneve og ta flytoget opp til universitetsbyen. Blir kjempegøy og er en fin avslutning på nærmere tre års studier, det vil si, jeg har et år igjen, men det er "bare" masteroppgaveskriving. Men nok om det, en slik liten tur til en liten snodig by gjør at ukene fly avgårde og jeg gleder meg og planlegger hva jeg skal lese i København, der jeg skal mellomlande. Jeg planlegger hva jeg skal pakke og hva som er artig å kjøpe i Sveits.. sjokolade kanskje?

Om 6 uker er det sommerferie, da pakker vi sekken og reiser hjem til svigermor og svigerfar i Milano. Der blir vi en dag, så loffer vi til Toscana og til et lite sted like ved en stor nasjonlapark som heter Maremma. Her er link til strendene.. oh joy!

Her skal vi være i 2 uker før vi igjen reiser opp til Milano igjen for en siste uke med svigers og venner.

Til jul skal jeg etter planen reise ned til Tanzania og Zanzibar. Her skal jeg intervjue kaffebønder og sole meg, bittelitt :) i mellomjula reiser jeg opp til Milano og feirer med resten av familien, som da er der.

Jeg gleder meg helt vilt mye over denne turen, da det er 5 år siden jeg sist var på Zanzibar og da bodde jeg der og studerte. For en øy, for noen folk, for en herlig kultur!

Hele meg forandret meg etter en slik tur.

Jeg er virkelig en av dem som mener dannelsesreiser har noe for seg og er like viktig i et liv som en god utdanning og god oppdragelse. Reiser utfordrer, gir spenning, gir livslang læring, gir mestringsfølelse, er gøy, innimellom slitsomt, men gir så mye i form av kulturinntrykk og man blir en annen. I allefall om man oppholder seg et ukjent sted over lengre tid.

 


Egypt 2012

Lake Victoria 2007

Gili Air 2004

Zambezi 2007

Pemba 2007

Min ynglingsbar Africa House, Stone Town Zanzibar 2007

Solnedgang i jungelen Pemba 2007


Kompis i Great rift valley 2007

kompis i masai mara jula 2007

Olduvai Gorge, der spor av de aller første menneskene er 2007


En sovende løve i Serengeti 2007

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hjelpmegselv

hjelpmegselv

33, Trondheim

Prøver å forandre verden gjennom meg selv. Prøver å bli bedre på flere plan. På andre plan er jeg helt ok og duger i massevis. Elsker å reise, øl, snille unger, krabbeklør, jobben min, stille stunder, bråkene stunder, en klapp på skuldra og en pizza på fredag. Vi har jo antagelig bare dette ene livet!

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits