Når staten vet hva som er best for oss..

Jeg er opptatt av mat, helse og trening. Ser poenget med å ha en sunn kropp. Dette er til det beste for både meg selv og samfunnet. Jeg ønsker ikke for verken min egen del, familiens eller statens sin skyld å belaste sykehus og leger med livvstilsykdommer som oftest kunne vært unngått om man hadde et fornuftig forhold til mat, grønnsaker og aktivitet. Misforstå meg rett, jeg er ingen fanatiker på noe vis. Jeg elsker sjokolade og potetgull like mye som hvermansen, men jeg vet at det ikke er godt for meg, derfor spiser jeg på burger king om lag 1 gang i året. Jeg spiser "godis" stort sett bare i helgene. Jeg forsøker å smette inn tid til trening. Jeg får frem og tilbake fra jobb, så ofte jeg har tid-altså omtrent daglig. Jeg vet at det må være en viss balanse mellom det jeg putter i munnen av energi og det jeg tar ut. Jeg tror heller ikke en pille for alt som er ille er svaret, men en sunn kropp, med sunt innhold-både sjokis og salat..

I Norge har vi en lengre tid begynt å bli litt vel opptatt av hva staten og landet kan gjøre for oss. Jeg ser at nordmenn i utlandet skriker etter Gahr Støre når de blir arrestert, og skoleunger på leirskoler blir sendt  hjem og mottatt med kriseteam etter en bitteliten brann i en vegg etter en uheldig omgang med nødraketter.. hva i all verden skal de få når det virkelig har gått ille, jamfør hva unger får i andre land etter kriser og kriger..(jada, vi skal prise oss lykkelig over at vi ikke er i krig, eller kanskje du til og med mener at det er en kunstig sammenligning og jeg er forsåvidt enig, men for å sette det i perspektiv måtte det til synes jeg.)

Nå skal altså staten også kunne forby reklame mot både happymeal og kinderegg. Jaja, få påsydd flere puter under armene, vi trenger da ikke tenke selv, så lenge staten vet hva som er best-eller? Samme gjelder legalisering av hasj og monopol på vin og sterkere saker.. 

Nå kommer poenget mitt altså.. jeg lover:

Jeg mener; jeg er oppdratt og informert om farene ved både sprit, tobakk og hasj. Jeg nyter sjelden noen av delene (en øl på terrassen i ny og en, en flaske rødvin i en ferie..) Jeg vet også at happymeal ikke er sunt for meg, og jeg kjøper nok ikke flere burgere selv om jeg ser reklame om produktet. Jeg vet at det i USA finnes millionvis av mennesker som kjøper seg burgere hver dag. De blir ganske så dorske etterhvert og ofte tror de at en kyllingburger kan være like sunn som et hjemmelaget måltid med grønnsaker. Noe de ikke har råd til å kjøpe. Men det skal jeg ikke henge meg opp i dette innlegget.

Jeg tror heller staten må ta inn mer næringslære og ikke minst gym i skolen og drivende opplysende virksomhet i stedet for å gi forbud mot reklamer. Jeg er sterkt enig i at ungene våre ikke skal få markedsføring av burgere og frokostblandinger midt i trynet når de ser barnetv, men jeg forbeholder meg retten til å forklare mitt barn hva som er sunt og ikke, hva som er lov på en hverdag og hva man kan kose seg med på en lørdag. Totalforbud gjør gjerne slike ting enda mer spennende og da er kampen tapt.

Vi kan ikke la staten bestemme alt for oss, vi må ikke miste evnen til  å tenke selv!

Link til aftenposten sin sak om dette.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hjelpmegselv

hjelpmegselv

33, Trondheim

Prøver å forandre verden gjennom meg selv. Prøver å bli bedre på flere plan. På andre plan er jeg helt ok og duger i massevis. Elsker å reise, øl, snille unger, krabbeklør, jobben min, stille stunder, bråkene stunder, en klapp på skuldra og en pizza på fredag. Vi har jo antagelig bare dette ene livet!

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits