Livet er lidelse?

Livet er lidelse!

I buddhismen blir dette sagt, det er ikke akkurat det som står, men det er ofte det folk henger seg opp i. Ikke tro at jeg er blitt religiøs på gammeldagene nå da..:)

La oss ta denne setningen som utgangspunkt da. Grunnen til at livet blir en lidelse tror jeg, er fordi vi er lisnytere og tørster etter å nyte livet mest mulig, men samtidig har vi et eget lite monster i magen som forteller oss at når ting ikke går vår vei, når samboern er dum i hodet eller når ungene gjør ugangn, så kjenner vi på dette med å ikke nyte livet, vi kjenner på en.. Ja kall det lidelse da. 
Lidelse fordi våre forventinger og ønsker ikke går i oppfyllelse, i allefall ikke med en gang.

Om vi kan fri oss fra denne lidelsen og samtidig godta at ikke alle gjør som vi vil, og at vi ikke skal la det gå så hardt innpå oss, tror jeg vi er nærmere et lidelsesløst liv. Er ikke det flott å tenke på? Jeg ser for meg meg selv om en ninjakriger og full buddhist som tåler all motgang, jeg lar det prelle av og jeg nyter i stedet livet..

Så får man heller være litt realistisk og ikke tro at man blir en lotus-fantast og super-Dalai Lama sånn på dagen, spesielt ikke når man har små barn, samboer som innimellom "ikke skjønner noenting", stress på jobb og masteroppgaven bak øret!

Takk for meeeeg!

2 kommentarer

Fannyyye

29.08.2012 kl.16:35

godt innlegg!

marthe

01.09.2012 kl.22:11

Du formidler bra! god helg!

Skriv en ny kommentar

hjelpmegselv

hjelpmegselv

34, Trondheim

Prøver å forandre verden gjennom meg selv. Prøver å bli bedre på flere plan. På andre plan er jeg helt ok og duger i massevis. Elsker å reise, øl, snille unger, krabbeklør, jobben min, stille stunder, bråkene stunder, en klapp på skuldra og en pizza på fredag. Vi har jo antagelig bare dette ene livet!

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits